Hvordan gør jeg min Facebook-profil privat?

Tips til at holde dig skjult på det sociale netværk.

Facebook er et fantastisk værktøj til at holde kontakten med gamle venner, familie og alle andre, du er interesseret i at tale med. Men den digitale frihed kan koste en pris: dit privatliv. Heldigvis er der måder at sikre, at kun de mennesker, du vil se din Facebook-profil, kan - medmindre selvfølgelig nogen kender din adgangskode.

Processen med at gøre din Facebook privat er faktisk relativt smertefri, når du gør dig bekendt med den stadig mere oppustede brugergrænseflade. Så hvor begynder du? Læs videre.



Der er to nemme måder at komme til de relevante privatlivsindstillinger på din Facebook-profil. Øverst til højre vil du se en knap til højre for dit navn - den har en hængelås på den og tre vandrette linjer. Tryk på den, og vælg derefter 'Se flere indstillinger' nederst.

Tekst, Hvid, Linje, Skrifttype, Parallel, Rektangel, Antal, Skærmbillede,

Facebook

Alternativt kan du klikke på den lille tandhjulsindstillingsknap øverst til højre ved siden af ​​ovennævnte Privacy Shorts-knap og derefter vælge 'Indstillinger' i rullemenuen. Slutresultatet er nøjagtigt det samme i begge tilfælde. Nu kan du begynde at skræddersy dit privatliv.

2. Hvem kan se mine ting?

Under overskriften Privatlivsindstillinger og værktøjer vil du se tre fedte spørgsmål: 'Hvem kan se mine ting?', 'Hvem kan kontakte mig?' og 'Hvem kan slå mig op?'. Vi starter med den første overskrift på listen.

På 'Hvem kan se dine fremtidige indlæg?' klik på knappen Rediger yderst til højre. Vælg nu, hvem du vil se dine fremtidige Facebook-indlæg fra rullemenuen. Offentlig vil være det modsatte af privat (naturligvis), så sæt det til 'venner', hvis du kun vil have Facebook-venner til at se dem.

hvornår frigives hocus pocus 2
Blå, Tekst, Hvid, Linje, Skrifttype, Azure, Parallel, Nummer, Rektangel, Skærmbillede,

Facebook

Alternativt kan du vælge 'kun mig', hvis du kun ønsker dig selv at se, hvad du sender, eller klikke på 'Brugerdefineret'. Brugerdefineret giver dig mulighed for at vælge specifikke muligheder, herunder 'Del ikke med', hvilket betyder at du kan vælge en bestemt Facebook-ven eller venner, du ikke længere ønsker at dele indlæg med. Du kan også blokere lister, du er en del af, såsom et skolenetværk.

Hvis der er et indlæg, du vil begrænse synligheden af, giver indstillingen 'Gennemgå alle dine indlæg og ting, du er tagget i' nedenfor, mulighed for at gøre netop det. Tryk på 'aktivitetslog' -knappen, og du kan derefter bruge penredigerings-knappen til at slette specifikke poster, som du ikke længere vil dele.

3. Hvem kan kontakte mig?

Hvis du vil stoppe med at modtage indbakke-beskeder fra personer, som du ikke er Facebook-venner med, kan du bruge beskedfiltreringsindstillingen under 'Hvem kan kontakte mig?'. Skift det fra grundlæggende filtrering til streng filtrering for kun at se beskeder fra venner i din indbakke. Dette skal holde tilfældige beskeder fra fremmede i skak.

4. Hvem kan slå mig op?

Nogle gange vil du måske begrænse, hvem der kan slå op på din Facebook-profil. 'Hvem kan slå mig op?' option group giver dig mulighed for at skræddersy dit privatliv i denne henseende. Når venner er aktiveret, kan kun venner slå dig op ved hjælp af din e-mail-adresse.

De samme muligheder kan angives for dit telefonnummer (hvis du indtastede en på Facebook). Igen skal du vælge indstillingen venner for det strengeste niveau af privatlivets fred.

Endelig kan du vælge, om søgemaskiner som Bing og Google kan linke til din tidslinje. En simpel afkrydsningsfeltindstilling er alt, hvad der kræves for virkelig at lukke din Facebook-profil fra internettet. Som Facebook siger, kan denne mulighed tage et stykke tid at træde i kraft, så tag ikke panik, hvis det ser ud til at du stadig kommer op på søgemaskiner.

5. Ultimat privatliv?

For virkelig at sikre dit privatliv er der altid mulighed for at forlade Facebook helt. Selvfølgelig er dette en drastisk fremgangsmåde, men noget som onlinemobning kan tvinge din hånd (i hvilket tilfælde skal du søge støtte). Eller måske er du bare træt af at dele alt så offentligt.

Tekst, farverighed, hvid, linje, skrifttype, hældning, karmin, azurblå, sort, parallel,

Facebook

Uanset din begrundelse skal du klikke på indstillingstandhjulet øverst til højre og derefter vælge Sikkerhed til venstre (lige under Generelt). Nederst vil du se en blå tekst, der siger 'deaktiver din konto'. Tryk på dette, så bliver du bedt om at angive en grund til at forlade samt en advarsel om, at dine venner ikke længere kan kontakte dig. Klik på Bekræft, så er du Facebook-fri.

Ring nu til den ven og tag en drink for at fejre din nyfundne digitale frihed. Eller bare nyd dit nye niveau af Facebook-privatliv.

gå død, hvornår starter det